Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

26.02.2013 8914

Balıkesir ili merkez- Pamukçu Kasabası’nda eğitim –öğretim faaliyetleri 1931-1932 öğretim yılında Pamukçu İlkokulu’nun açılması ile birlikte başlamıştır.Bu öğretim faaliyetlerini 1979-1980 eğitim – öğretim yılında Barış İlkokulu’nun açılması izlemiştir.

Aynı şekilde Pamukçu Kasabası’nda 1972-1973 öğretim yılında geçici bir bina olarak Pamukçu Ortaokulu hizmete geçmiştir. Bu okul aynı öğretim yılında Pamukçu İlkokulu’nun bahçesine Hakkı KABAKÇI tarafından yaptırılan kendi binasına geçmiştir.

Pamukçu İlkokulu’nun bahçesine Hakkı KABAKÇI’nın eşi Mebruke KABAKÇI tarafından altı derslik olarak ek bir bina daha yaptırılmıştır.

1990-1991 öğretim yılında Pamukçu İlkokulu , Barış İlkokulu ve Hakkı Kabakçı Ortaokulu İlköğretim okulu statüsüne geçerek “ Mebruke Hakkı Kabakçı İlköğretim Okulu” adını almıştır.

1993-1994 öğretim yılında okulumuz taşımalı ilköğretim kapsamına alınmıştır.Şu anda 18 yerleşim biriminden gelmekte olan öğrenciler ile Pamukçu Kasabası’ndan gelen öğrenciler eğitim- öğretim görmektedirler.

Okulumuzda her yıl öğrenime başlayan küçükler ile okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin kıvanç ve onurunu yaşarken çevre köyler arasında sosyal ve kültürel faaliyetlerinin güçlendirilmesi için gelecek nesillere kaliteli yatırımlara gururla adım atmanın önceliğini taşımaktadır ve taşımaya devam edecektir.

Okulumuz Mart 2008 den itibaren yeni binasında eğitim –öğretime devam etmektedir.